+++ Oslavte s námi 15 let TOPREGAL - v dubnu: 15% dodatečná sleva - možnost až 58% úspory! +++

Všechny výrobky

DIN EN 15635:2008

Pro ocelové regály je třeba použít evropskou normu DIN EN 15635 "Pevné ocelové regálové systémy - Použití a údržba skladovacích zařízení", platnou od srpna 2009. Evropská norma klasifikuje skladovací zařízení a regály jako pracovní zařízení, které podléhá vyhlášce o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a musí být kontrolováno odborně způsobilou osobou podle § 10 BetrSichV. Postup kontrol je uveden v normě. Za to odpovídají příslušní podnikatelé jako zaměstnavatelé.

Norma rozlišuje mezi "odbornou kontrolou", kterou musí provádět "kompetentní osoba" nejméně jednou za dvanáct měsíců, a ostatními kontrolami nebo vizuálními kontrolami, které se musí provádět v kratších intervalech (týdně nebo v intervalech, které určí osoba odpovědná za sklad na základě analýzy rizik).

Společnost TOPREGAL má vlastní interní inspektory regálů, kteří jsou vyškoleni a certifikováni jako "kompetentní osoby" ve smyslu normy DIN EN 15635. Jsou vyškoleni k tomu, aby, k provedení roční kontroly stojanu ("odborná kontrola").. Stojany jsou na místě zkontrolovány a je vypracována kontrolní zpráva. Poté se regály označí příslušnou kontrolní nálepkou.